Update Suriname Museum

Update Suriname Museum 12 december 2023

….
Het gebouw wordt klaargemaakt voor het museum!

In oktober zijn we begonnen met het slopen van een aantal ruimtes in het gebouw.

Ons gebouw op de Zeeburgerdijk 19-21 in Amsterdam heeft een bruto vloeroppervlakte van 1540m2 en een tuin van 350m2.

Eigendom gebouw

Stichting Hugo Olijfveldhuis is eigenaar, exploitant en beheerder van het pand. De stichting heeft geen winstoogmerk en streeft ernaar dat het gebouw een maatschappelijke functie heeft.

Stichting Hugo Olijfveldhuis is ooit door de Vereniging Ons Suriname,  in het leven geroepen om het gebouw te beheren. Vereniging Ons Suriname is de oudste Surinaamse vereniging in Nederland en zet zich al meer dan 104 jaar in om de positie van Surinamers in Nederland te verbeteren.

Stichting Hugo Olijfveldhuis stelt het pand geheel ter beschikking aan het Suriname Museum.

Het slopen is begonnen!

Op de begane grond zijn de verlaagde plafonds in de gang verwijderd. De gang wordt hiermee naar zijn oorspronkelijke hoogte van 4,5 meter teruggebracht en in originele staat hersteld.

In de achterste ruimte op de begane grond aan de tuinkant hebben we een muur doorbroken en zijn de balken blootgelegd zodat de hoogte van de ruimte 5,4 meter hoog wordt. In de extra ruimte die nu is ontstaan, wordt later een entresol gebouwd. Op deze manier kunnen we de ruimte optimaal benutten.

Op de bovenste etage (zolder) zijn we bezig om van de zes kleine atelier ruimtes één grote ruimte te maken van 380m2. De verlaagde plafonds zijn er ook uit gehaald zodat de hoogte van het plafond weer van 2,5m naar 4,5 – 5 meter gaat. De komende maanden zal er verder gesloopt worden en zullen de ruimtes mooi afgewerkt worden.

Mede dankzij uw donaties kunnen we dit mogelijk maken en daar zijn we u dan ook erg dankbaar voor.

Opening & vrienden-dag

In het najaar van 2024 openen wij onze deuren.
In maart 2024 is de eerste vriendendag. Op deze dag zullen alle plannen voor de tentoonstelling af zijn en kunnen wij u onze ontwerpen laten zien. Voor nu alvast een paar voorproefjes.

 

Download de nieuwe versie van het beleidsplan hier

 

 

 

Museum

Zeeburgerdijk 19 – 21
1093 AK, Amsterdam
The Netherlands

Info

Museum
Over het museum
Steunen
Objecten doneren
Contact

Socials